مواد لازم
دونات بدون تخم مرغ
۱۳
مواد اصلی
آرد
۲.۵ لیوان
آب ولرم
۱ لیوان
روغن
۱/۴ لیوان
شکر
۳ قاشق غذا خوری
خمیر مایه
۱ قاشق غذا خوری
نمک
۱/۴ قاشق چای خوری
مواد کرم
تخم مرغ (زرده)
۱ عدد
شیر
۱ لیوان
آرد
۳ قاشق غذا خوری
وانیل
۱/۳ قاشق چای خوری
گلاب
و زعفران
به مقدار لازم
کره
۳۰ گرم
طرز تهیه
دونات بدون تخم مرغ
درجه سختی
زمان تهیه ۹۰
دقیقه
زمان پخت ۴۰
دقیقه
۱
ابتدا در کاسه ای خمیرمایه ، شکر ، آب ولرم ( انگشت خود را در آب فرو کنید ، باید گرمای آب را احساس کنید ولی دست شما نسوزد ) و آرد و نمک را باهم مخلوط کرده تا روان و یک دست شود ، سپس روی ظرف را پوشانده و به مدت بیست الی نیم ساعت استراحت می دهیم تا حجم آن دو برابر شود و خمیر مایه عمل کند.
۲
در مرحله ی بعد ، یک و نیم لیوان آرد و یک چهارم لیوان روغن را اضافه میکنیم و با قاشق یا لیسک هم میزنیم ، زمانی که خمیر جمع شد ، دست را آغشته به آرد کرده و کمی خمیر را چنگ می زنیم تا یکدست شود ، (اگر خمیر خیلی چسبناک بود ، دو الی سه قاشق غذاخوری آرد اضافه کنید)
نیازی به ورز دادن نیست ، فقط به مدت سی ثانیه خمیر را چنگ بزنید.
و سپس روی ظرف را بپوشانید و مجدد به مدت نیم ساعت تا چهل و پنج دقیقه خمیر را استراحت می دهیم .( هرگاه حجم خمیر دو یا سه برابر شد )
۳
این خمیر با کاتر متوسط سیزده عدد دونات به ما می دهد ، پس حالا باید یک کاغذ روغنی داشته باشیم و سیزده عدد مربع به سایز دونات های دلخواه برش بزنیم و روی هر مربع را کمی آرد پاشی کنیم.
۴
دست ها را آغشته به آرد کرده و خمیر را چانه می گیریم ، اینجا هم نیازی به ورز دادن کل خمیر نیست.
هر چانه ای که بر می داریم را کمی با دست ورز می دهیم و بعد روی مربع کاغذ روغنی قرار می دهیم و با دست خمیر را فشار می دهیم و سپس کاتر می زنیم .
۵
کاتر حتما آغشته به آرد باشد.
حالا اضافه های خمیر را برمی داریم و یک پارچه روی دونات ها می کشیم و به مدت بیست دقیقه استراحت می دهیم.
این خمیر خیلی نرم و لطیف هست حتما باید روی کاغذ روغنی استراحت دهید.
۶
نحوه سرخ کردن دونات ها به این صورت است:
که اول باید روغن داخل مایتابه زیاد باشد که دونات ها شناور بشه
نکته ی خیلی مهم در سرخ کردن گرم شدن روغن هستش..
روغن رو باید کم کم گرم کنید!
که مغز پخت بشه..!
حتما دونات هارو با کاغذ روغنی بندازید داخل روغن و با قاشق روغن داغ مدام روی دونات ها بریزید،این کار کمک میکنه که طرف دوم دونات زودتر بپزه و شروع میکنه به تغییر رنگ دادن و وقتی که برمیگردانید زودتر سرخ میشه و اینکه بهتر پُف میکنه!
وقتی که روی دوناتی که به سمت خودتون هست شروع کرد به تغییر رنگ دادن و متوجه شدین که داره می پزه دونات رو برمی گردونید و کاغذ روغنی رو جدا میکنید که اگر دیدید کاغذ جدا نمیشه بخاطر این هست که هنوز دونات خوب سرخ نشده .
۷
برای اطمینان از پخت کامل دونات تست خلال دندان انجام دهید اگر تمیز در آمد که دونات پخته .
اگر روغن را به سرعت داغ کرده باشید داخل دونات خام می ماند و روی آن می سوزد .
اگر خمیر را در مرحله کاتر زدن با ضخامت زیادی بردارید ، داخل دونات خام می ماند.
تصاویر مراحل تهیه
دونات بدون تخم مرغ
بیشتر
عکس و تصاویر ارسالی از دونات بدون تخم مرغ
بیشتر
نظرات دستور پخت
دونات بدون تخم مرغ

دستورپخت های پیشنهادی

پنکیک بدون تخم مرغ

دونات مرغ

سوتلاچ بدون تخم مرغ

نان تست بدون تخم مرغ ?

تیرامیسو بدون تخم مرغ
