عکس کیک به شکل پروانه
بانوملیکا
۸۲
۳۱۹

کیک به شکل پروانه

۲۳ آذر ۹۷
این قسمت:مضرات هندوانه شب چله××!!

در گذشته که امکانات انبارداری و حمل و نقل و کاشت میوه های گلخانه ای وجود نداشت، میوه هر فصلی در همان فصل تولید و عرضه می گردید. ولی متاسفانه با پیشرفت و توسعه تکنولوژی بجای استفاده بهینه از این فن آوریهای روز و ابزارهای نوین در راستای تحقق اهداف عالیه بشر، صرفاً برای کسب درآمدهای سرسام آور، میوه ها، صیفی جات و محصولات کشاورزی مخصوصاً محصولات وارداتی با انواع سموم شیمیایی و بعضاً گلخانه ای تهیه، با انواع نگهدارنده های شیمیایی انبار کرده و در همه فصول در سطح وسیع عرضه می گردد.

در حالیکه در طب سنتی مصرف میوه های فصل هر منطقه برای افراد آن منطقه مفید دانسته و توصیه شده است. 
یکی از بدترین مواردی که فقط چند ده سال است به عنوان رسمی غلط در آمده است، خوردن هنداونه در شب یلدا می باشد در حالیکه در قدیم طبق سفارش حکما در شبهای طولانی زمستان، خوردن انار، کدو حلوایی، آجیل و خشکبار گرم و محصولات فصل زمستان مرسوم بوده است.
هندوانه دارای مزاج سرد و تر است و میوه فصل تابستان محسوب می شود. مزاج فصل زمستان سرد و تر است لذا خوردن این میوه در فصل سرما و بدتر از آن در چله زمستان و آنهم در شب (که خود شب هم دارای مزاج سرد و تر است) کاری کاملاً اشتباه می باشد.
این کار قطعاً باعث غلبه بلغم در افراد می گردد و برای بدن بیماری و عوارضی را به همراه خواهد داشت. مخصوصاً برای افراد با مزاج بلغمی یا سالمندان که بیشتر بلغم آنها را اذیت می کند.

اگر با هر توجیهی در شب یلدا هندوانه خوردید حتماً از آجیلهای گرم شب یلدا مثل گردو، پسته و بادام و کشمش به مقدار فراوان میل کنید که از آثار سردی هندوانه بکاهد.
در قدیم حکما برای نگهداری میوه ها نیز تدابیر و اصول مفید برای سلامتی را مد نظر داشتند. مثلاً انگور را تبدیل به کشمش و مویز می کردند و در فصل پاییز که دارای طبع سرد و خشک است مصرف کشمش که دارای مزاج گرم و تر است را توصیه می کردند و در فصل زمستان که دارای طبع سرد و تر است مصرف مویز که دارای تری و رطوبت بخشی کمتری نسبت به کشمش است را توصیه می کردند.

معمولاً افراد در مهمانی های شب چله پرخوری می کنند، توصیه می شود شامتان را در اول شب و با حجم کمتر میل کنید تا با مصرف سایر پذیرایی های شب چله دچار عوارض پرخوری نشوید.

منبع:سایت رسمی دکتر روازاده

**********************************
سید مهدی میرغضنفری متخصص طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره مضرات هندوانه شب یلدا گفت: طبع سرد و تر هندوانه، میزان سردی و رطوبت بدن را افزایش می دهد و به دلیل همین خاصیت است که مصرف آن در فصل تابستان رونق دارد.


وی با بیان اینکه مصرف هندوانه در تابستان به منظور جلوگیری از گرمازدگی و از دست رفتن آب بدن است، افزود: امروزه با امکان جابجایی میوه ها از شهری به شهر دیگر خوشبختانه در تمام فصول میوه هایی همچون هندوانه در دسترس است اما طبیعتا استفاده از آن در فصل سرد و اقلیم های سردسیری عوارضی را در پی دارد.


میرغضنفری اظهار داشت: خوردن هندوانه در سرما باعث افزایش چربی و رطوبت بدن می شود و افراد سردمزاج بیشتر مستعد این عارضه هستند.


این متخصص طب سنتی افزود: نفخ، سردی و لرز بدن، آبریزش بینی، خواب آلودگی، کاهش هوشیاری در حد خفیف، درد مفاصل و استخوان از جمله علائم نشان دهنده ابتلای فرد به عوارض مصرف هندوانه است.


به گفته میرغضنفری، هندوانه باید حتی المقدور در فصلهای سرد و مناطق سردسیر کمتر استفاده شود.


وی اظهار داشت: افراد سردمزاج و کسانی که ذاتا سرمایی هستند درصورت مصرف هندوانه حتی به مقدار کم دچار مشکلات عدیده خواهند شد که ممکن است تا مدتها این مشکلات در بدن آنان باقی بماند.


وی با اشاره به مصرف هندوانه در شب یلدا عنوان کرد: سرمای فصل و سرد بودن ذات شب در یلدا باعث می شود خوردن هندوانه عوارض بیشتری را داشته باشد؛ بنابراین باید در این شب خاص در حد رفع هوس مصرف شود یا برای کاهش عوارض، نبات، چایی دارچین یا عسل بعد از آن خورده شود.

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان
...
نظرات